Reisadvies – Nieuw Vennepse Apotheken

Nieuw Vennepse Apotheken

Tel:088-8866444 Fax:0252 673436

Reisadvies

De gezondheidssituaties in de verschillende situaties veranderen voortdurend. Indien u reis gaat maken is het dan ook verstandig om advies in te winnen over het land waar u naar toe gaat. Voor informatie over de huidige gezondheidssituatie van het land of de landen waar u naar toe reist, kunt u terecht bij ons in de apotheek, bij uw huisarts of o.a. op www.lcr.nl. Zie ook ‘websites’ onderaan de pagina.

In de apotheek kunnen wij u, naast de informatie over vaccinaties ed., ook informeren over het meenemen van (opiumwet-) geneesmiddelen op reis en kunnen wij een medicijnpaspoort voor uw afdrukken. Zie ook hieronder.

Zelfzorg bij reizen

Uiteraard beschikken wij in de apotheek ook over zelfzorgmiddelen tegen reisziekte en andere ongemakken die u op reis kunnen overkomen als (reizigers)diaree. Verder hebben wij in ons assortiment o.a. insectenwerende-producten, zonnebrandproducten van o.a. Eucerin, Vichy en La Roche Posay, tekentangen, oordopjes (voor tijdens het vliegen of zwemmen) en lost-and-found-polsbandjes voor kinderen.

Medicijnpaspoort

Bij reizen is het verstandig om een medicijnpaspoort bij u te dragen. Op dit medicijnpaspoort staat een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Bij controles op vliegvelden of andere grensovergangen kunt u dan laten zien welke medicijnen u bij u heeft. Daarnaast is het uiteraard net zo van belang dat als u iets overkomt, medisch personeel eenvoudig kan zien welke medicatie u gebruikt.

Voor meer informatie over het zelf afdrukken of aanvragen van een medicijnpaspoort, klik hier.

Speciale papieren voor opiumwet-geneesmiddelen!

Indien u op reis gaat naar het buitenland en geneesmiddelen wilt meenemen die vallen onder de opiumwet (o.a. ADHD-medicatie en slaap- en kalmeringstabletten) heeft u hier een speciale douaneverklaring voor nodig. Reizen naar het buitenland, zonder verklaring voor een geneesmiddel dat onder de opiumwet valt, is namelijk strafbaar!

Vraag in één van onze apotheken om meer informatie of kijk op www.hetcak.nl. Op deze website kunt u nagaan welke medicijnen onder deze wet vallen en kunt u de brochure ‘Geneesmiddelen mee op reis’ downloaden.

Websites

Op de volgende websites kunt u meer (algemene) reisinformatie vinden±

www.lcr.nl: de website van het landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op deze website vindt u een algemeen reisadvies per land.

www.apotheek.nl: de website van de KNMP, de landelijke beroepsorganisatie van apothekers. Onder het thema ‘Medicijnen op reis’ vindt u informatie rondom reizen (met geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen).